Fekete bodza

bodzabogyo

Úgy tűnik a bodzából sosem elég A fekete bodza bogyóból is rengeteg dolgot lehet készíteni. Például szörpöt.

Bio bodzabogyó szörp
Készült: bio bodzavelő, bio nádcukor, víz és almasav felhasználásával.
Nettó tömeg: 850 gramm
Egyszerre többféle gyógyhatású anyagot is tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert. Fájdalomcsillapító, meghűléskor erősítő és izzasztó hatású. Isiász, reuma és rákterápiák esetén is egyre inkább divattá vált alkalmazása.
A bodzában levő flavonoidok növelik ellenállóképességünket a különféle fertőzésekkel szemben. Ezen kívül a bodzabogyó kerotint, A, B és C-vitamint – C-vitamin-tartama például kétszerese a citrusfélékének – szerves savakat (folsavat, pantoténsavat), ásványi anyagokat (vas, kálium, kalcium, magnézium, foszfor), terpéntartamú illóolajat vagy antociánokat és antioxidáns kávésavat is tartalmaz.
Ezek az anyagok védik a sejteket a szabadgyökök támadásaitól, így a gyümölcsnek szívinfarktus és rákmegelőző hatást is tulajdonítanak. A fekete bogyó leve segíti a szervezet felmelegítési folyamatát és csillapítja a fájdalmat.
Ideális mennyiségben tartalmaz B1 vitamint is. A bodzabogyóban lévő anyagok az emésztést is serkentik és megszüntetik a kellemetlen székrekedést.
Antioxidáns hatásáról is ismert, ezért alkalmas a bőr korai öregedésének visszaszorítására.

Fogyjunk együtt egészségesen!

dieta

        Kapcsolat

    Receptjeinkkel és az ajánlott élelmiszerekkel egészségesebb és karcsúbb lehet!

                  csobogo@csobogo.hu

You are here