Értisztítás

Érfalaink tisztán, azaz lerakódásmentesen tartása alapvető fontosságú. A hagyományos, és általánosan használt házilag termelt és elkészített élelmiszerek egyben gyógyító erejűek is. Nézzük mit ajánlanak ereink számára!


Értisztítás

Az érfalak időnkénti tisztításának számos természetes módja van. A művelet eredménye egyértelműen az, hogy a funkcionális szövetek sokáig megtartják működőképességüket. E módszerek egyike az úgynevezett, ,,öregsavó" készítése és fogyasztása, ami a következőképpen történjen: jó házi tejet tegyünk el aludni. Másnap vegyük le róla a tejfölt, és ami megmaradt, azt még altassuk további 14 napig. Ekkorra természetesen jellegzetes, erős szaga lesz. Az egészet gézen szűrjük át, és az így kapott savót tegyük jégszekrénybe. Adagolása: minden reggeli előtt 10 perccel vegyünk be 1-2 evőkanállal. Általában 5 liter tejből 2 liter savót nyerünk. A kúrának minimum 49 naposnak kell lennie. A savóban elszaporodó mikroorganizmusok belülről tisztítják ki a hajszálereket, ezzel megteremtik a feltételeket azok eredeti, egészséges működéséhez. A savókúrát egészítsük ki napi 1-2 gerezd fokhagymával, napi 50-60 szem tökmaggal és 1-2 evőkanál csírázott rozsszemmel. Javasolt a kúra alatt a növényi étrend és egy-két böjtnap beiktatása is. Az érfalak tejsavós tisztítására évente kétszer kerülhet sor. Optimális ideje Szent György és Szent Mihály napja táján van.

agyi-sziv ;30 gerezd fokhagyma,5 citrom

a citromot a héjával és a tisztitott,apritott fokhagymával összeturmixoljuk.
1 l vizzel felforraljuk,ahogy el kezd forrni félretesszük,kihült leszűrjük üvegbe és hüvös helyen tároljuk.
napi 1 kupica ,3 hét egy kúra-8 nap szünet

Értisztító keverék!

1/2 kg fokhagyma megtőrve
25dkg torma reszelve
1 kávéskanál élesztő
1,5-2 dl méz
3 l ívóvíz

Forrald fel,majd hütsd le a vizet,rakj bele mindent és 2 hétig hagyd állni szobahömérsékleten,közben naponta keverd meg.
Szűrd le és naponta 1xvagy 2x 1 kanállal - ez egy kúra

Fokhagymás almaecet!!!!!
Nyaki érre,és gerincre! kenegetni, mészoldó

3 fej fokhagyma tisztitva,összetörve
1 üveg CHEF almaecet
Tisztított,összetört fokhagymára ráöntjük az almaecetet,3 nap után leszűrjük és ezzel naponta 3-4 szer alaposan ecseteljük az ereket,ill a gerincet, ne töröld le hagyd megszáradni!
3-4 hét után már van eredmény!

A Házi Természetgyógyász oldaláról közreadta, Kaszás Ibolya

Fogyjunk együtt egészségesen!

dieta

        Kapcsolat

    Receptjeinkkel és az ajánlott élelmiszerekkel egészségesebb és karcsúbb lehet!

                  csobogo@csobogo.hu

You are here