Őszi fogyókúra-finom megoldásokkal

tender_greensAkár hirtelen, akár lassan, mindenképpen érdemes nekifogni a fogyókúrának. Köztudott, hogy az elhízás, székrekedés, vastagbélrák, vastagbéldivertikulózis, cukorbetegség, szívinfarktus, érelmeszesedés... Korunk nagyon gyakori betegségei. Egymástól távol állnak, mégis egy dolog összekapcsolja őket: mindegyik kórkép kialakulásához hozzájárul az, hogy nem fogyasztunk elegendő élelmi rostot.

Ezeket a betegségeket egymástól külön szemlélik és kezelik, számunkra azonban fontos tudni, hogy mindegyik kórkép kialakulásához hozzájárul az élelmi rostok hiánya az étrenből. A szükséges napi 30 gramm helyett még az egészségtudatos táplálkozást folytatók is csak 10-20 grammot juttatnak be szervezetükbe. fontos tápanyagot az emésztő szerveink számára könnyebben feldolgozhatóvá teszi, az alapanyagokban meglévő hasznos összetevők, pl. a vitaminok, a fehérjék nem menjenek tönkre. A kulcsszó az emésztő szervek részére feldolgozható élelmiszer. Tegyük fel a kérdést, hogy milyen típusú élelmiszerek, ételek ezek? Mindenek előtt fontos az élelmiszerek kemikáliáktól mentes eredete. Ez az alap. A könnyebb emészthetőség érdekében fontos az élelmiszer előkészítése. A kímélő fogyókúra ételeit párolással, az élelmiszer apróra vágásával, sokszori rágással lehet emészthetővé tenni. Levesek, főzelékek, kásák, ivólevek, tiszta víz lehet alapja a fogyókúrának. Így megkapjuk szervezetünknek fontos vitaminokat, nyomelemeket.

Fogyjunk együtt egészségesen!

dieta

        Kapcsolat

    Receptjeinkkel és az ajánlott élelmiszerekkel egészségesebb és karcsúbb lehet!

                  csobogo@csobogo.hu

You are here