Megtörtük a diót, a mandulát és begyűjtöttük a mákot is. Finom süteményeket lehet készíteni ezekből a magvakból. De zöldséges ételekhez is kíválóak. Íme egy finom recept:
Mandulával töltött cukkíni
Hozzávalók:
- 4 cukkíni
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg élesztő- és só nélküli zsemlemorzsa vagy szárított búzacsíra
- 10 dkg őrölt kesudió
- 10 dkg hántolt mandula vagy mandulapehely
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk majoránna
- 1 tk rozmaring
- 1 tk vegamix
- 5 ek friss apróra vágott petrezselyem
- 1 tk borsikafű
Elkészítés:
Vágjuk le a cukkínik végét, vágjuk őket hosszában félbe, és vájjuk ki belsejüket. Pároljuk puhára héjukat, majd tegyük félre hűlni. Pirítsuk meg olajon az apróra vágott hagymát, keverjük hozzá a cukkíni kivájt belsejét és a fűszereket, süssük ezután még 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a kesudiót, a mandulát, a zsemlemorzsát vagy búzacsírát, és jól keverjük össze. Ha a keverék túl száraz, adjunk hozzá még 1-2 ek vizet. Töltsük meg vele a cukkíniket, és közepes lángon, alufóliával lefedve süssük 25 percig sütőben. A sütés utolsó 5 percében a tetejét megszórhatjuk reszelt tofuval.
Forrás: Napfényes élet