Alma torta

almatorta

Az ősz almák tömegét kínálja nekünk. Én nagyon szeretem az almát minden formájában. Alma chutney, almaszósz, alma lekvár, és igen, az almás sütemények. Ma is a számban érzem nagymamám fahéjas-diós almás sütijének ízét. Mostanában azonban a franciás kis könnyed tartin, azaz tortácska a kedvencem. Nem annyira nehéz a tésztája, inkább az alma dominál a süteményben.

 

Hozzávalók:

22dkg liszt

110 g vaj

50 g porcukor

1 tojássárgája

késhegynyi só


Töltelék.

1 kg alma

2 ek. citromlé

100 g cukor

3 tojás

1,25 dl tejszín

1 citrom reszelt héja

A tésztát 1 óráig pihentetejük, mad kb. 3mm-re nyújtjuk ki a tésztát, és kibéleljük vele a tortaformát. A szeletekre vágott almákkal kibéleljük. Az összekevert öntettel(tejszín, tojás, cukor) leöntjük, 190 C fokon kb. 30 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.

Fogyjunk együtt egészségesen!

dieta

        Kapcsolat

    Receptjeinkkel és az ajánlott élelmiszerekkel egészségesebb és karcsúbb lehet!

                  csobogo@csobogo.hu

You are here