Zöld leves

484349 483485945033669 1202100605 n

Mikor még tavasz volt, akkor szedték. Én most találtam a NET-en. Hát, csak vágyakozzunk a tavaszra, hogy ismét találhassunk finom zöldeket.

Erdei krémleves "vadzöldekből"

Idény jellegű, "vadzöldek" fiatal leveleit (csalán, medvehagyma, podagrafű, tyúkhúr, gyékénylevél, salátaboglárka) kevés zsiradékon (én mostanában tyúkzsírt használok) megpárolom (ha medvehagyma nincs benne, akkor egy-két gerezd aprított fokhagymával együtt). Majd kevés vízzel vagy húslevessel, zöldség főzőlével (én most csicsóka főzőlevét használtam) felöntve megfőzöm. Tejfölös vagy tejszínes, lisztes, vagy keményítős habarás után krémesítem. Aki kevésbé szereti krémesítve, az vágja apróra a zöldeket és ha megfőtt, habarja be. Fűszerek: só, bors, esetleg csepp citromlé és reszelt citromhéjjal is ajánlom kipróbálását. Nincs egy jó recept, sokféleképpen finom, lehet változatosan. Pirított zsemlekockával, reszelt sajttal, pirított sült, házi sonka vagy szalonna kockákkal, esetleg pirított magokkal, tökmaggal, napraforgóval, mandulával, hol ezzel, hol azzal lehet tálalni. Nálunk sok fogy ebből, a gyerekek is szeretik. És villámgyorsan kész. A fotón is már csak a maradékot sikerült megörökítenem.

Forrás: Monjardin / Facebook

Fogyjunk együtt egészségesen!

dieta

        Kapcsolat

    Receptjeinkkel és az ajánlott élelmiszerekkel egészségesebb és karcsúbb lehet!

                  csobogo@csobogo.hu

You are here