Hajdina

Ma már kevesen ismerik a hajdinát, pedig nagyon egészséges gabonafajta.

Íme egy finom recept:

 

.

hajdina

 

Hajdina gombócok zöldséges öntettel

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg hajdina

  • 10 dkg hajdinaliszt

  • 25 dkg póréhagyma

  • 25 dkg fehérrépa

  • 25 dkg zeller

  • 25 dkg karalábé

  • petrezselyemlevél

  • bazsalikom

  • olaj

Elkészítés:

A kiválogatott hajdinát előbb olajon megpirítjuk, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Megfűszerezzük bazsalikommal, és annyi hajdinalisztet keverünk hozzá, hogy formázható legyen. Gombócokat formálunk belőle, és lobogó vízben kifőzzük. A póréhagymát, fehérrépát, zellert, karalábét apró kockára vágjuk, és kevés vízben megpároljuk. A zöldségek felét kivesszük, a másik felét szitán áttörjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Ezt felforraljuk, majd hozzáadjuk a félretett zöldségeket, végül finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A gombócokat a mártásba helyezve tálaljuk

Fogyjunk együtt egészségesen!

dieta

        Kapcsolat

    Receptjeinkkel és az ajánlott élelmiszerekkel egészségesebb és karcsúbb lehet!

                  csobogo@csobogo.hu

You are here