Receptjeink

házi csokoládé torta ropogós talppal

Hozzá valók 1 torta formába

 

Talpazat

 

natur corn flace          30dkg

fehér csokoládé          15 dkg

mogyoró nugát           35dkg

 

A kukorica pelyhet kicsit össze törjük majd hozzákeverjük a nugátot és az olvasztott csokoládét  az így kapot masszát egy torta forma aljára simítjuk  kicsit le döngöljük és féltre tesszük

 

Krém

tejszín             7 dl

étcsokoládé     30 dkg

zselatin            1dkg

 

A tejszínt habbá keverjük  és egy részét az olvasztott csokoládéhoz keverjük majd hozzá adjuk a tejben feloldott zselatint ez után hozzá adjuk a tejszín maradék részét és joól össze dolgozzuk végül a talpazatra simítjuk hűtőben kidermesztjük

Csokis muffin

Hozzávalók:
300g finomliszt, 3 és fél kávéskanál sütőporral elkeverve
55g porcukor
190 g fehércsokoládé darabokra vágva
100g tört grillázsos csokoládé
1 tojás felverve
60g olvasztott vaj
250ml tej
90g méz
1 zacskó vaníliás cukor
A hozzávalókat összekeverjük, egy 12 darabos muffinsütőbe tesszük.  Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 20 percig sütjük.

Csokis-túrótorta ropogós talpazattal

(23cm-es tortaformához )

Hozzávalók

20dkg fEhér csoki

25 dkg natur cornflakes

40 dkg túró

1 tasak vaniliás krémpor

15 dkg étcsoki

2 lap zselatin 3 dl tejszín

½ dl tej

Elkészítés

A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk, összekeverjük az összetört cornflakessel. Ez lesz a torta alap, amit beteszünk a torta formába. A túrót összekeverjük a vaniliás krémporral, majd rákenjük a torta alapra. Az étcsokit is felolvasztjuk, a tejszín felverjük, a zselatint felovasztjuk a tejben, hozzáadjuk a csokoládét és a tejszínhabot. Ezt ráöntjük a túróra. Három rétegű tortát kapunk.1 órát hűtőben állni hagyjuk. Díszíthetjük csoki öntettel, csoki darabkákkal.

Lazac tempura citrusos mazsolás rizzsel

65 dkg lazac derék

20 dkg tempura liszt

1 citrom 1 lime

30 dkg rizs

5 dkg mazsola

Elkészítés

A lazacot csíkokra vágjuk, sózzuk és egy kicsit állni hagyjuk.

A tempuralisztet elkeverjük lisztet (2:1 arányban) az előírásnak megfelelően vízzel. ebbe beleforgatjuk a halat, ropogósra sütjük.

Elkészítjük a párolt rizst. Főzés közben beletesszük a mazsolát, amikor megfőtt belereszeljük a citrom és a lime-héjat

Diszítés. citrom darabokkal.

Spenót krémleves

Hozzávalók :

friss spenót 60dkg

só fekete őrölt bors

fokhagyma

vaj 10dkg

liszt

tejszín 2dl

füstölt lazac 15dkg

Elkészítés: a tisztított mosott spenót levelet vajon átforgatjuk, majd a lisztel szórjuk és felengedjük vízzel tejszínnel ízesítjük, sóval borssal fokhagymával bot mixerrel leturmixoljuk és finom szűrön át szűrjük a lazacot tejszínnel, pépesítjük, és betöltjük vele a fánkokat.

Málnás túrótorta

A tészta:3 tojás 6dkg liszt 6dkg cukor fél sütőpor 1ek kakaó 4dkg olvasztott vaj
töltelék:0,5kg túró 3dl tejszín 12dkg  porcukor, 1 citrom reszelt héja,  1ek zselatin
A torta tetejére:20dkg gurulós málna, tortazselé

Elkészítés:a tojást szétválasztjuk,  a fehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját,  a lisztet, a kakaót és a vajat. Csatos tortasütő  formában 1(23-as cm)
80 fokon megsütjük, kihűtjük. A túrót áttörjük, a tejszínt felverjük, a zselatint felolvasztjuk. Majd a túrót beízesítjük cukorral, citromhéjjal. Hozzákeverjük a tejszínt, a zselatint. A krémet rákenjük a tésztára,  arra ráteszük a málnát és leöntjük zselatinnal.

Grillezett lazac filé fokhagymás barna olívabogyó vagdalékkal

Hozzávalók:

lazac filé                           80dkg

olívaolaj                      0,8dl

barna olívabogyó            20dkg

fokhagyma                      8 gerezd

petrezselyem zöldje      2 cs

citrom                         1db

tengeri só

 

A halszeleteket sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és sütőben megsütjük vigyázva arra, hogy ne száradjon ki. Közben elkészítjük a ragut,  a kimagozott olajbogyót és a tisztított fokhagymát késsel apró darabokra vagdaljuk, olívaolajon felfuttatjuk, citromlével ízesítjük, és hozzá adjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a megsült halszeletet tányérra helyezzük, és a fokhagymás olívabogyó vagdalékot ráhalmozzuk.

Salzburgi nokedli

Ez az édesség könnyű és finom.

Hozzávalók:

6 tojás

1evőkanál vaj

1 cukor

2 csomag vanilia cukor

1 citrom héja reszelve

75 g cukor

1 csipet só

1 evőkanál liszt

porcukor

A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, cukorral meghintjük. A tojás sárgáját a vanjliás cukrot, a citromhéjat és a cukrot krémes állagúvá keverjük.Forró gőz fölött tovább keverjük amíg habos és kemény lesz. Ezután óvatosan elkeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mikor már elég kemény (leválik a habverőről) ráöntjük a krémre. Nagy kanállal kiszaggatjuk, az adagokat tűzálló tálba tesszük. 10-15 percig, 260 fokon sütjük. (A sütőt ne nyissuk ki, mert összeesik a tojáshab!)Tálaláskor porcukorral meghintjük, mellé eper befőttet kínálunk mellé.

Őszibarack leves

Hozzávalók:

  • 1 kg őszibarack
  • 2dl víz
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1/2-1 dl tejszín
  • vanília

Elkészítés:

A barackokat egy kevés cukorral, vízzel, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítve felforraljuk. Ha keményebbek a barackok, akkor turmixgépbe öntjük (1db kivételével) a vízzel. Összekeverjük a joghurtot, a tejszínt és a vaníliát. Ha valaki tejallergiában szenved, akkor a tejszínt és a joghurtot kihagyhatjuk, és a megfelelő mennyiségű vízzel helyettesíthetjük. A félretett barackot kis kockákra vágjuk. Az őszibarack elég cukrot tartalmaz. Ha mégsem találjuk elég édesnek, egy kevés mézet csorgathatunk bele. Apróra vágott barackokkal, tejszínhabbal díszítjük.

Túrós tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros kocka, vagy csusza (laska)  tészta
  • 50 dkg túró,
  • 1 nagy pohár tejföl,
  • 1 csomag füstölt, főtt szalonna

Elkészítés:

A fodros kocka tésztát vízben kifőzzük, a túróval és a nagy pohár tejföllel összekeverjük. Kiolajozott tepsiben elterítjük és tepsiben félig megsütjük (kb. 20 percig), utána sűrűn ráterítjük a kisütött szalonnát, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe.

Előfordul, hogy én a tejfölt serpenyőben  melegítem, míg szép sárgára nem sül. (házi tejföllel az igazi) A túrót és a sült szalonnakockát, zsírját is belekeverem és sütőben ropogósra sütöm. A zsírosabb, kevésbé száraz túrót használom.

Megjegyzés:

A tésztához:
2 l víz
2 evőkanál étolaj
1 púpozott teáskanál só
250 g száraz csusza tészta

Többi hozzávaló:
70 g  kenyérszalonna (házi füstölt)
250 g áttört tehéntúró
175 g 20%-os tejföl

 

Elkészítés

1. A szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk.

2. A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.

3. Az áttört túróv al összekeverjük a tésztát.

4. A túróval összekevert tésztát a tányérra szedjük, tejfölt, pirított szalonnát teszünk rá ízlésünk szerint.al összekeverjük a tésztát.

Fogyjunk együtt egészségesen!

dieta

        Kapcsolat

    Receptjeinkkel és az ajánlott élelmiszerekkel egészségesebb és karcsúbb lehet!

                  csobogo@csobogo.hu

You are here