Csipke készítés

"Csipke van mindenben, ami él: a téli tar ágakban, a felhők mintájában,
a víztükörben, ahogy fodrozódik a széltől..."

Brunonia Barry
 
 

Csipkekészítés ? Amit avval a kis fadarabokkal csinálnak? Ja, a Halasi? Mennyi idő alatt készül? Mennyibe kerül? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket tesznek fel, amikor a csipke szóba kerül.

Amikor az ember lánya előszőr vesz a kezébe egy csipkét, akkor arra gondol, hogy milyen szép, de nem nekem való. Túl bonyolult, túl apró, túl sok időt vesz igénybe az elkészítése, túl sok eszköz kell hozzá. Van benne igazság, de mégsem így van. Nem megyek bele nagyon a mélységekbe, mert sok mindent meg lehet tudni a könyvekből és az Internetről.

Mások meg, mindenfajta tudás nélkül azonnal belekezdenének. Azért hozzá teszem, nem mindenkinek való. Aki képes elmélkedni, aprólékos dolgokkal bíbelődni, és főleg időt szánni rá, az kezdjen bele! Amúgy meg az is igaz, ha nem kezdünk bele, akkor soha nem tudjuk meg, hogy képesek vagyunk-e rá? Minden esetre egy kis önismeretre van szükség, vagy arra az igényre, hogy megismerjük magunkat. Olyan dolgokról fogok írni, ami elsősorban engem érdekel, vagy amibe én fogok bele. Nemsokára lesz arra is lehetőség, hogy kérdéseket tegyetek fel, vagy írjatok nekem. Amint időm van, válaszolok rá. Itt írom le, hogy a Facebook/Punktum Galéria/Molyoló Műhely oldalon is fent vagyok. Sok képet találtok ott is.

 

logo-csobogo.png
E-mail: csobogo@csobogo.huTelefon: +36-20/293-9870

Közösségi oldalak

Csobogó Hírlevél

Iratkozzon fel a hírlevelünkre és értesítjük új képzéseinkről, tanfolyamainkról.
© 2019. Csobogó - Minden jog fenntartva!